Je winkelwagen is momenteel leeg
★ De smaak is sensationeel en sappig met een fabelachtige volle body.
Deze blend van Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon is een charmeur. Hij omhult je met donker fruit met het levendige aroma van rijpe bessen.
De smaak is sensationeel en sappig met veel fruit en zoete kruiden. Precies zoals we het willen.
De lichte, delicate en gepolijste tannines geven de wijn een fabelachtige volle body.
Deze wijn is biologisch geteeld en ook Vegan.
Ook verkrijgbaar in Bab in Box 3L. (= 4 flessen. Omgerekend prijs per fles: € 5,74).
Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmakers: Jérôme en Aurélie Vic
Inhoud: 75 cl
Druiven: 40% Merlot, 40% Syrah en 20% Cabernet Sauvignon
Serveertemperatuur: 16 - 18°
Drinken: Nu
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: bij gegrild vlees/kip en diverse harde kazen
Afsluiting: kurk
Biologisch: Ja
Vegan: Ja
Over Filou & Loustic
Organische supporters? Natuurlijk!
Deze twee vrienden hebben een speeltuin die ze willen: wild, groen en een rijke en gevarieerde leefomgeving die natuur ademt. Een bewaard gebleven, goed onderhouden plek, waar de wijnstok een onderdeel van het geheel is.
Filou, de wijze man, heeft werk te doen. Hij wil zijn kennis, zijn passie voor dit mooie gezonde en bloeiende platteland doorgeven.
Loustic, de gekke tiener, waardeert deze gerespecteerde en evenwichtige omgeving. Deze natuur ontdekt hij, door zich als veerman te leren gedragen, zodat deze mooie dame een plek blijft om te wonen.
De wijnen van Filou&Loustic zijn naar hun beeld, ze ademen de druif en de natuur eromheen!
Bij veganistische wijn wordt niets gebruikt van dierlijke oorsprong, dus ook geen melkproducten of eieren. Omdat klaren van wijn vaak gebeurt met producten op basis van dierlijk eiwit, zijn sommige vegetarische wijnen niet veganistisch. Deze wijn is wél veganistisch.
Het domaine Preignes le Vieux ligt centraal in de Languedoc. Het schitterend gelegen kasteel is ontstaan in 1202. Tot vandaag zijn diverse originele elementen terug te vinden, zoals de toren en de toegangspoort. Het kasteel is uitgegroeid tot een landgoed met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers op dit landgoed. Zij zien het als hun opdracht om kwalitatieve topwijnen te maken.
Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijn domaine. Zij wil met haar nieuwe serie wijnen buiten de gebaande paden treden. Aan de originaliteit te zien is dit ruimschoots gelukt. Het domaine ligt tussen Béziers en Agde, op steenworp afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een bijzonder karakter doordat zij zich uitstrekken over 390 hectare. Basalt van vulkanische oorsprong, kiezel en klei vormen de ondergrond. De druivenstokken moeten hard werken op deze arme voedingsbodem om te kunnen overleven. Dit resulteert in relatief weinig druiven die tegelijkertijd van bijzonder hoge kwaliteit zijn.