Je winkelwagen is momenteel leeg
Algemene informatie
Op de warme zuidkant in Noord West Italië ligt Piemonte, waar de Moscato wordt gemaakt, de fruitigste sprankeling, die men zich in het glas kan wensen. Op het wijngoed Cascina Fonda hebben de broers Marco en Massimo Barbero zich volledig toegelegd op de verfijning van deze prachtige mousserende wijnen, die tot de absolute top behoren.
Druivenras/ vinificatie
De Moscato d'Asti is gemaakt van de Moscato Bianco di Canelli. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en geplet. Na een korte weking op de schillen wordt de most geperst. De vergisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C gedurende 20 dagen. De lichte mousse wordt verkregen in druktanks waar gist wordt toegevoegd aan de wijn. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd waarna hij nog een aantal weken rijpt in de fles om een verfijnde smaak te krijgen.
Proefnotitie
Strogeel met delicate groene highlights. Het bouquet is geurig, een prachtig muskaatdruif aroma, met heldere acacia en lindebloesem tonen. Fijn zoet en een zuurgehalte dat de geur goed naar voren laat komen. De wijn heeft weinig alcohol en een zachte mousse.
Wijn/ spijs
Heerlijk om te serveren bij gebakjes, lichtgekleurd fruit en op room gebaseerde desserts. Een zeer aangenaam aperitief en dorstlesser op elk moment van de dag.