Je winkelwagen is momenteel leeg
Krachtige, kruidige en granaat rode klassewijn. Heerlijk bij rood vlees en wild.
Een van onze favoriete rode wijnen. Gunstige prijs-/kwaliteitverhouding.
Harmonieus, kruidig en granaatrood. Met intense aroma's van bramen en bessen.
In de smaak zwarte peper en anijs.
Zijn lange afdronk en zachte tannines kenmerken deze typisch Méditerrane wijn.
De druiven voor deze wijn worden met de hand geselecteerd, waarna de druiven op natuurlijke wijze vergisten in een houten kuip.
Producent: Domaine Preignes Le Vieux
Wijnmaker: Aurélie Vic-Trébuchon
Inhoud fles: 75 cl
Druivensoorten: Syrah | Cinsault | Grenache | Carignan | Mourvèdre
Serveertemperatuur: 17-18 graden
Drinken: Nu - 2028
Alcoholpercentage: 13,5%
Serveertip: Rood vlees van de grill en wild
Afsluiting: Natuurkurk
Syrah
Een voornaam herkomstgebied van de Syrah druif is de noordelijke Rhône vallei. De druif is succesvol over de hele wereld. Syrah wordt gekenmerkt door een complex aroma van viooltjes, zwarte kersen, rode en zwarte bessen, wilde kruiden, drop et cetera. Dit aroma, in combinatie met de volheid, kracht en fijne tannine, leidt tot een steeds grote populariteit onder wijnbouwers en wijndrinkers. De Syrah is een vroegrijpe druif. De druif komt zowel voor in mono cépage wijnen als assemblage druif.
Cinsault
Lees hier meer over de Cinsault druif.
Grenache
Van origine is de Grenache druif een Spaanse druivensoort. De druif wordt, vanwege de dunne schil met weinig pigment, veel gebruikt voor de productie van rosé en blendwijnen. Het is naar schatting de meest aangeplante blauwe druivensoort ter wereld. De Grenache druif rijpt laat en heeft hete, droge omstandigheden nodig. Grenache zorgt voor rondheid en fruit in de wijn. De rode wijnen van dit ras kunnen door het weinig pigment in de schil een hele lichte kleur hebben. Bramen en peper komen in de smaak van Grenache wijnen naar boven.
De kleur varieert van licht groengeel tot goudgeel. De smaak is soepel, niet hoog in de zuren, rond en vol. De Grenache druif presteert goed in zowel koelere als warmere klimaten.
Carignan
De Carignan druif is afkomstig uit de regio Aragon in Spanje en is daarna via Algerije in Frankrijk gekomen. In 1962 werd vanwege de Algerijnse onafhankelijkheid de toevoer van de druiven naar Frankrijk stopgezet. Hierop besloten de Fransen om het ras zelf aan te planten. In 1988 was de Carignan met 167.000 hectare de meest aangeplante druif in Frankrijk. Vandaag de dag wordt deze druif, die hoge opbrengsten geeft, veel verbouwd in het Middellandse Zeegebied, maar ook in de Verenigde Staten en Australië. Dit ras gedijt het beste in een warm klimaat, alleen dan kan de druif volledig rijpen. Tevens is deze druif niet gevoelig voor schade door vorst, dit omdat en het een laatrijpende druif is. De wijnen van de Carignan druif hebben een goede kleur, veel tannine en zuren en aroma's van kruiden. Vanwege die vele tannine en zuren wordt de druif vaker gebruikt in combinatie met Grenache, Syrah en Cinsaut. De wijn wordt dan een stuk toegankelijker.
Mourvèdre
De Mourvèdre druif is van oorsprong een Catalaanse druivensoort en is het meest bekend onder de naam Monastrell. Het is een veeleisende druif die warme, beschutte plekken nodig heeft. Tevens heeft de druif een dikke schil die erg geschikt is voor de productie van rode wijnen. Met de druif worden rijke wijnen met veel alcohol, voldoende zuren en tannine gemaakt.
De Mourvèdre druif wordt veel aangeplant in Spanje en Zuid-Frankrijk. In Zuid-Frankrijk wordt de soort veel gebruikt voor assemblages met Grenache en Syrah. Buiten Europa is de druivensoort te vinden in Australië en Californië, waar hij meestal Mataro wordt genoemd. Een van de bekendste wijnen die van de Mourvèdre wordt gemaakt is de rode Bandol wijn uit het zuiden van Frankrijk.
De druif gedijt goed op plekken waar extreme klimaten heersen, dat wil zeggen hete zomers en koude winters. Mourvèdre rijpt vrij laat en is daarom geschikt voor zuidelijke gebieden. In de smaak en geur van de wijnen komen bramen, specerijen, peper en soms ook leer en aardse tonen naar voren.
De historie van het schitterend gelegen kasteel gaat terug tot 1202. Vandaag de dag vinden wij nog diverse originele elementen terug van het oorspronkelijke kasteel zoals de toegangspoort en de toren. Diverse oorlogen en veldslagen heeft het kasteel doorstaan en het groeide uit tot het huidige landgoed van 150 hectare wijngaarden met diverse druivenvariëteiten. In 1905 kocht de overgrootvader van de huidige eigenaren het landgoed en hervormde het tot een modern wijnbedrijf. Dit domein ligt in het hart van de Languedoc. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de 5e generatie wijnmakers van de familie Vic die het landgoed beheren. Doel is om toegankelijke, maar kwalitatieve topwijnen te maken.
Daarnaast voegt Aurélie Vic-Trébuchon, oenologe, gepassioneerd wijnmaakster en echtgenote van Jérôme Vic, met haar serie nieuwe wijnen een extra dimensie toe aan dit prestigieuze wijndomaine.
Ze wil met haar wijnen buiten de gebaande paden treden. Dit is ruimschoots gelukt en resulteert in een serie prachtige , originele topwijnen.
Het landgoed ligt nabij Vias tussen Béziers en Agde, niet ver van de Middellandse Zee. De wijngaarden strekken zich uit over 390 hectare en hebben een bijzonder karakter. De ondergrond bestaat namelijk uit basalt van vulkanische oorsprong, klei en kiezel. Dat is dus een arme voedingsbodem waarop de druivenstokken hard moeten werken om te kunnen overleven. Dit resulteert in weinig druiven maar wel in druiven van ongehoord goede kwaliteit en concentratie.
Voor meer informatie over de wijnen van Robert Vic of deze Château Mandirac Corbières: ga naar de website.